Blackie Books ens apropa el treball més recent de Marta Altés, publicat per primer cop l’any passat per Macmillan Children’s Books. Petita a la jungla es presenta en un format generós, amb una prometedora imatge que ocupa coberta i contracoberta i una jungla onírica a les guardes.
No es pot dir que les primeres frases del text de l’àlbum introdueixin el tema d’una manera literàriament interessant: «A la Petita li encantava viure a la jungla. Hi havia un munt de coses per fer i un munt de coses per veure… Però de tant en tant… Les coses no li sortien bé del tot.» Peccata minuta. Més enllà d’això, costa de trobar-hi un però. L’àlbum de Marta Altés traspua frescor i maduresa creativa al servei d’una història iniciàtica o de creixement que no només agradarà als petits.
La Petita és la mona més menuda del grup, i això sovint implica que tothom li passi per davant, fins que decideix moure’s per si mateixa i demostra que «com més petit ets, més grans són les teves aventures».
La interacció de text i imatge és destacable, entre altres coses, pel fet que una part significativa de la trama (el perill que la protagonista no veu) s’explica només amb els dibuixos, que també serveixen per descriure en detall els trajectes de la Petita en presentacions de fins a tres imatges per pàgina que, ben alternades amb les d’una imatge per pàgina i les imatges a doble pàgina, confereixen al llibre un tempo visual ric que fa que el lector passi dels ritmes contemplatius a la velocitat del còmic.

El dibuix configura una estructura narrativa circular: a l’interior del llibre, l’acció es desenvolupa des de la pàgina de cortesia d’entrada fins al final del quadern; allà, la darrera imatge remet a les cobertes, on el llibre arrenca de nou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada