Seguint la filosofia de la col·lecció «Cavall» de l’editorial Combel comentada a la crítica d’un altre títol, Un cocodril a la masia, aquest conte amb les pàgines de cartró és la porta d’entrada a la lectura. A priori, però, l’infant es queda al llindar, perquè no la pot traspassar tot sol: necessita un guia adult per iniciar-se en aquesta activitat enigmàtica.

Per començar a acostumar els ulls a la seqüència de lletres que remeten a diversos significats mentre s’agrupen entre elles calen llibres com Hivern, il·lustrat i escrit per Gustavo Roldán. Al títol, el lector primerenc ja pot reconèixer una sola paraula que a continuació es desgranarà a través de les imatges i les frases breus que planen enmig del blanc nivi de les pàgines. A cada nova frase es reprèn l’última paraula de l’anterior i es repeteix en una altra posició dins l’oració, creant una reiteració que gairebé adquireix una dimensió de mantra.

Les il·lustracions trenen amb pocs elements un seguit de sensacions relacionades amb la neu, el vent, la pluja i la pedregada, entre d’altres. Finalment, a l’hora de tancar el conte, l’aspirant a lector i l’acompanyant en les aventures que relata en veu alta hauran tastat la vida dels ocells durant l’estació més freda de l’any mentre les lletres anguloses esdevenien menys críptiques i més amistoses a ulls dels petits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada