wuwu

A  partir de 7 anys Autor: HELLE, Merete Il·lustrador: Slocinska Editorial: Step in Book

Alerta… Qui vulgui llegir aquesta app cal que ho faci sol i en un lloc on es pugui moure, cridar i badar, perquè participarà en una obra purament digital: multisensorial, altament interactiva i multilineal.

Wuwuw & Co. deixa navegar per cinc petits episodis sense connexió narrativa amb personatges ben peculiars. Els escenaris se situen en un paisatge nòrdic, enmig del no-res, en l’hivern més glacial dels darrers dos mil anys. El lector s’hi endinsa de manera lliure i intuïtiva, i pot fins i tot sentir les seves petjades damunt la neu, el caliu de la llar de foc i la música de jazz dins l’estança principal d’una petita cabana vermella, epicentre de la història i dels seus protagonistes.

Les possibilitats immersives de so, animació i imatge d’aquesta app li han suposat diversos reconeixements, entre els quals el Premi Bologna Ragazzi 2016. I és que el lector, tot cridant, sacsejant la tauleta i movent el giroscopi de 360 graus, pot ajudar els personatges a despertar-se, a treure la neu, a caçar i a bellugar-se per un univers que ens recorda la producció literària nòrdica actual, amb figures inversemblants, grans dosis d’humor i un contacte intens i permanent amb la natura.

En alguns moments, el lector té la sensació de retrobar-se amb imatges literàries d’autors com Paasilinna o Gorey, i això encara augmenta més la qualitat ficcional d’aquesta obra tridimensional, que celebrem que es trobi disponible per a qualsevol sistema operatiu i que aviat potser tindrà versió catalana. En properes versions, a més de millorar la veu en off (escolteu, si no, l’espanyola), caldria també canviar el títol, perquè emprar la mateixa terminologia per a diferents arts no sembla, ja, adient: queda clar que Wuwu & Co. no és un àlbum il·lustrat; el lector s’adonarà sense dificultat que va molt més enllà.

Per Cristina Correro i Neus Real / ClijCAT / AMIC

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada