mitjo

Premi de la Crítica Serra d’Or Infantil 2014. Autor: CALÇOTETS, Joan Il·lustrador: Armand Editorial: Piscina Col·lecció: Un Petit Oceà Primers lectors

Un àlbum que comença per una banda i comença per l’altra… i s’acaba al mig. Bé, s’acaba o comença? És la història d’una noia alegre i d’un noi més apagat que es trobaran. Tenen alguna cosa en comú, però, i a la vegada cada un té una cosa que l’altre necessita, allò que sembla que estaven buscant, la cosa per la qual caminen.

Joan Calçotets ens presenta un text que és quasi una cançó, un poema que té la mateixa estructura per a la noia i per al noi. Un text breu però evocador que deixa respirar unes il·lustracions que a partir del collage i les tècniques digitals ens endinsen en un món màgic que beu del surrealisme o de l’art d’avantguarda del segle XX.

Amb una seqüenciació molt poètica, la composició, les formes i els colors estan en consonància amb el to de tot el llibre, que té dos títols molt semblants però diferents, depenent de per quin costat es comenci.

Un joc i un exercici bonic i necessari per aprendre a ser crítics amb la imatge i els seus recursos narratius. Atenció als fora de plans, quan, per exemple, els rostres no es veuen. Piscina, Un Petit Oceà opta per buscar la diferència i l’originalitat en aquesta proposta. Arrisca, i això és d’agrair.

Per Sergi Portela/Faristol.ClijCAT / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada