Literatura infantil i juvenil: Tres nobles en un grapat i un soldat enamorat

Autor: Enric Lluch Il·lustrador: Fran Parreño Editorial: Bromera A partir de 9 anys

La col·lecció El Micalet Teatre aposta pel teatre des de fa anys publicant obres amb materials didàctics i propostes escèniques que en fan viable la teatralització. Enric Lluch, amb una producció narrativa prolífica i de gran qualitat, també té experiència en la creació de peces teatrals per representar a l’aula.

Els trets que defineixen el seu estil (una mica d’humor, un text directe i clar i l’ús d’expressions i frases fetes) els retrobem aquí, amb el valor afegit que la peça està escrita en vers. L’argument és clàssic i senzill: un soldat humil vol casar-se amb una princesa que té tres pretendents; l’enginy, però també la humanitat del protagonista, que té l’ajuda d’un amic, el faran sortir victoriós.

Els personatges són arquetípics per facilitar-ne la identificació per part dels actors però no per això perden força, perquè se’ls atribueixen reaccions i maneres de fer actuals, i aquest coneixement previ ajuda a imaginar i recrear fàcilment la situació explicada. Les il·lustracions de Parreño en són un bon complement.

L’obra va guanyar l’XI Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal – Ciutat de Carcaixent el 2011.

Per Aurora Vall. ClijCAT/Faristol / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES