Autor: Ricardo Alcántara Il·lustrador: Gusti Editorial: Baula Primers lectors

En Tomàs és un entranyable ninot de fusta creat a quatre mans per Ricardo Alcántara i Gusti. És el protagonista d’una sèrie de llibres per a primers lectors dins la col·lecció Ala Delta.

En aquesta aventura, en Tomàs i la seva amiga, la pilota, es trobaran un soldat de plom abandonat que recolliran i esdevindran grans amics. Un dia, però, un trasbals farà que en Tomàs s’entristeixi i s’enfadi amb el soldat, que haurà de recórrer als savis consells de la pilota i demanarà ajuda al vent, portador de bones idees, per desfer l’embolic. Les paraules màgiques: «demanar perdó», desfaran els mals i tot tornarà a ser com abans.

És una bona troballa el fet que les joguines i els objectes actuïn com éssers vius i amb sentiments propers als infants. L’ambientació gira al voltant de tot allò que configura el món dels més petits, i el resultat són unes històries delicioses, amb arguments enginyosos però senzills i amb unes belles imatges que combinen el traç del llapis i les pintures, cosa que, de ben segur, engrescarà a la lectura els més menuts.

Per Oblit Baseiria. ClijCAT/Faristol / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada