Autor: Jordi Sierra i Fabra Editorial: Bromera A partir de 13 anys

Sierra i Fabra és un dels autors mes prolífics i amb més obra premiada i traduïda. Quines són les claus de l’èxit? Seria arriscat definir-les, però sí que podem parlar d’unes constants en la seva narrativa. Els temes triats són d’actualitat, i els contextos, propers. És fàcil imaginar-se l’autor pendent de les notícies del món.

Els personatges responen a uns esquemes bàsics: noi/noia sensible, assenyat, conscient de la realitat que l’envolta i amb desig de modificar-la; noi/noia erràtic, caminant sempre per la línia del perill; noi/noia poc popular entre el grup, disposat a ajudar a la consecució de l’objectiu del noi/noia que admira. I un grapat de companys que donen joc als personatges bàsics.

I una gran capacitat de mostrar escenaris reals, una narració directa basada en diàlegs, llenguatge viu, sovint pur argot juvenil, i l’ús de frases curtes que converteixen la lectura en un acte lleuger.

Dins d’aquest esquema s’inscriu Somnis trencats, amb el tema de l’ablació del clítoris com a eix. La novel·la es llegeix bé, és lleugera, té tensió, emociona… És d’agrair que en les obres de l’autor els adults actuïn com a tals. No és el cas dels adults de bona part de la narrativa juvenil.

Per Marta Luna. ClijCAT/Faristol / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada