pesonitasPersonitas invisibles és un llibre solidari editat per AFAC, que destinarà els beneficis de la seva venda íntegrament a millorar la qualitat de vida dels nens que viuen en els orfenats Xinesos.

El conte està basat en una història real: tres nenes de 5 anys que viuen en un orfenat, ens expliquen la seva aventura. Mai abans s’havia explicat una història de superació, optimisme i afecte des del punt de vista i amb la veu dels més petits; mai abans, s’ha explicat com és la vida dins d’una institució…

Personitas invisibles aconsegueix arribar al cor per l’espontaneïtat dels seus personatges i pel missatge positiu que desprenen.

La idea neix arran del projecte realitzat per AFAC l’any 2012 “Campament de l’Esperança” en el qual un equip de metges i voluntaris viatgen a Xina per diagnosticar als nens d’un orfenat que estava tancat a l’adopció. El seu autor, Francesc Betoret, pare adoptiu i membre de l’expedició ha donat vida als personatges. La il·ustració, és a càrrec de Cristina Castro.

Aquest conte té la gran qualitat de ser, alhora, el resultat i origen de la solidaritat: El resultat de la solidaritat d’un equip de persones que sense conèixer-se abans de la seva elaboració, han unit esforços perquè passi de ser una història real a un conte real. I és també, l’origen de la solidaritat, ja que el cent per cent dels beneficis que s’obtinguin de la seva venda, es destinaràn mitjançant l’ONG AFAC (Associació de Famílies Adoptants de Xina) a millorar les condicions de vida dels nens i nenes que viuen en els Orfenats Xinesos.

AFAC – Asociación de Familias Adoptantes en China, neix al 1996 amb la finalitat d’ajudar a totes les famílies que iniciaven un procés d’adopció.

A l’actualitat i des de fa 8 anys, la seva activitat principal és intentar millorar la qualitat de vida dels nens, molts d’ells amb necessitats especials i que es troben en els Orfenats de Xina. Hi ha molts “nens invisibles” que lamentablement potser no sabran mai el que significa la calor d’una llar, ni l’abraçada d’una família.

AFAC ha rehabilitat insta·llacions d’orfenats, construït sales de rehabilitació i operat nens que sense aquestes intervencions, hagués estat molt difícil la seva supervivència. A AFAC, també ajuden a que nenes de zones remotes de Xina, puguin estudiar perquè tinguin un futur millor i, la seva motivació, és seguir treballant mentre sàpiguen que hi ha un sol nen que necessiti la seva ajuda.

*L’any 2011 AFAC fou declarada d’Utilitat Pública.

Per AFAC / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada