llibre

Autor: Care Santos Editorial: La Galera A partir de 15 anys
Premi Joaquim Ruyra 2013
Tot comença quan en Pol, un adolescent tímid, alt i escardalenc, queda pres de la Marzena, una noia que ha sobreviscut a un intent de violació. En Pol, però, és un portador, un humà amb unes capacitats sobrenaturals d’acollir aquells esperits que no han volgut marxar i que es prenen de lloguer el cos d’un altre robant-li, fins i tot, la voluntat.

És per això que l’esperit d’en Janko, delerós per venjar el rebuig de la Marzena que el portà a l’intent de violació, pren el cos d’en Pol i surt a la caça de la seva presa. La història, narrada en diferents plans –la història d’en Pol, la de la Marzena, la d’en Janko o la de la incrèdula Iris, la directora del centre d’acollida on viu en Pol–, avança a bon ritme tot convergint en una autèntica sessió d’espiritisme al més pur estil Carrie, el film de Brian de Palma.

Santos ens ofereix una història potent, que es tensiona en la justa mesura a mesura que avança, que agafa el lector i l’atrau cap a un tema que, jugant amb les incredulitats pròpies del pensament racional que avui en dia ho envaeix tot, posa en dubte els nostres principis. Un premi ben merescut.

Per Joan Portell Rifà. ClijCAT/Faristol / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada