llibre-oficisAutor: Tomas Lluc Il·lustradora: Cristina Losantos Editorial: Publicacions Abadia de Montserrat A partir d’11 anys

Tomàs Lluc i Cristina Losantos repeteixen l’experiència de Lletres poètiques (2011), format inclòs, en un llibre de poemes sobre els oficis. La divisa que ens llancen diu: «No siguis el que no ets, sigues el que vulguis ser!» Per ajudar en aquesta difícil tria, disposen quaranta-quatre oficis (segons com ho comptem encara en surten alguns més) ben diferents. Pot ser que els joves lectors no trobin el seu ofici en aquest llibre, però, si em permeteu fer un joc de paraules, de ben segur hi trobaran molt d’ofici, el dels seus autors.

El text juga amb la sonoritat, el ritme, el doble sentit i està amanit amb humor i de vegades amb una bona càrrega d’ironia. Els poemes són rics i complexos i, tot i que alguns passaran bé a la primera lectura, molts d’altres demanen almenys una relectura per acabar de copsar-los bé. Les il·lustracions casen a la perfecció i segueixen amb el to juganer dels poemes.

Paula Esparraguera. ClijCAT/Faristol

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada