Literatura infantil i juvenil: Llavors de paper

llavorsAutores: Bea i Sílvia Gil Editorial: Animallibres A partir de 7 anys

Àlbum il·lustrat, altament oníric, que ens parla de la relació entre els éssers humans i la natura i de la màgia d’escriure històries de fantasia. Llavors de paper naix d’un bell argument que comença amb la tala dels arbres per part de l’Eyla (una de les dues protagonistes) i es resol, de forma alquímica, amb el creixement de les llavors de paper dels mateixos troncs tallats com a solució al problema.

Ambdues autores (Bea i Silvia Gil) utilitzen un gran nombre de metàfores narratives (visuals i literàries), que creen un fil argumental circular i ple de misteri que ens captiva i ens endinsa, pàgina a pàgina, en una mena de Wonderland de Tim Burton. El disseny dels personatges i l’estètica plàstica, en tonalitats terroses i apagades, ens recorda el punt melancòlic i poètic de l’obra de Benjamin Lacombe, Rebecca Dautremer o Nicoletta Ceccoli.

Gràfica molt elaborada, plena de detalls i textures subtils, que es complementa amb un bon missatge ecologista de fons sobre la consciència i el respecte per cuidar els arbres i la natura.

Per Matilde Portalés. ClijCAT/Faristol / AMIC – Redacció