verges

Autora: Miquel Rayó Editorial: Bromera A partir de 15 anys

Miquel Rayó ens ofereix una novel·la d’aventures amb una trama policíaca ambientada al Perú. El melic de l’obra gira a l’entorn del patrimoni inca del país, material que desvetlla la cobdícia de lladres i professionals del sector. La trama és complexa, i el públic potencial, tan ample com lectors hi ha a partir de dotze o tretze anys. No hi falta de res: segrestos, assassinats, atemptats, robatoris…

Les verges del sol segueix la línia iniciada per l’autor a L’enigma Altai, hereva de les grans novel·les d’aventures de la història de la literatura. Com a lector, sobta el canvi de rumb de l’autor, amb novel·les anteriors de diversa factura on l’important era el contingut, però especialment l’estil, la manera com es feia arribar al lector. Rayó s’ha endinsat en el gènere d’aventures i es posa de ple al seu servei, cosa que li permet aconseguir obres destacades. L’estil se sotmet al gènere i esdevé molt més directe, molt més àgil, però també menys poètic i menys personal.

A la novel·la hi destaca la destresa en el desenvolupament de la trama i l’enorme esforç de documentació històrica, geogràfica i tècnica de l’autor en situar la novel·la en un territori llunyà.

Per Pep Molist. ClijCAT/Faristol / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada