hula-hoop

Primers lectors Il·lustrador: Albert Arrayás Editorial: BiraBiro Pàgines: 56

BiraBiro presenta aquesta història escrita per Laura Huerga i il·lustrada per Albert Arrayás.

L’Àlex és una nena que tot jugant a la seva habitació descobreix que saltant dintre del seu hula hoop pot convertir-se en animal. Intentant tornar a ser nena anirà descobrint noves vides animals i algunes de les seves característiques. Aconseguirà tornar a ser una nena?
Podríem dir que aquest àlbum és un cant a la imaginació, i de com és potenciada si accedim al coneixement, per exemple, a partir d’un llibre.

El text de Laura Huerga camina àgil repetint la mateixa estructura cada vegada que la protagonista pateix una transformació. Directe i senzill (cosa que aquí és un valor), el text avança lleuger i amb ritme, fent que el lector es trobi ben còmode.

Les il·lustracions del jove Albert Arrayás són fresques i es mouen amb llibertat per la pàgina gràcies als fons blancs. Tenen aquest punt d’obra inacabada que deixa traços de llapis a la vista per reforçar la idea d’immediatesa i frescor (potser innecessaris de vegades al rostre de la nena). Les il·lustracions són vibrants i divertides, i demostren, a més, molt bon gust en la gamma de colors a partir del domini del grafit, els llapis de colors i l’aquarel·la.
Quant a la narrativa visual, trobem un bon ritme generat pels diferents plans i punts de vista, o la repetició d’aquests quan cal, tot i que algunes direccions i la disposició dels personatges es contradiuen de vegades.

Pel que fa a la maquetació, agradable, podem dir que algunes il·lustracions bé mereixerien un format més gran, com en el cas de l’hipopòtam, i que algunes queden desdibuixades pel doblec al centre. L’elecció del paper és sempre difícil. En aquest cas és mat i agradable al tacte, molt porós, però amb aquesta tria es perd brillantor dels colors.

Per Sergi Portela / ClijCAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada