Literatura infantil i juvenil: “La verema. En Ciscu de can Garnatxa i el raïm misteriós”

Títol: La verema. En Ciscu de can Garnatxa i el raïm misteriós Autor: BALADA, Montserrat Il·lustrador: Eva Sans Editorial: El Cep i la Nansa Lloc de edició: Vilanova i la Geltrú Any: 2015 col·lecció: Festa Va!

Hi ha llibres que, entre d’altres, tenen l’objectiu i la voluntat d’omplir un buit temàtic en les obres per a primers lectors. És el cas de La verema, que, en el seu apartat, ve a ser com aigua beneïda. A més de complir l’objectiu proposat, ho fa amb un alt rigor documental i amb una gran exigència en la cura del llenguatge i en la qualitat de la il·lustració.

La verema és un llibre que, tot i la modèstia de la col·lecció a la qual pertany, fregaria l’excel·lència si no fos per l’intent de voler ser massa coses en un únic exemplar: conte, llibre de coneixements i llibre de text –el llibre inclou, en les darreres pàgines, un quadern d’activitats–. El conte d’en Ciscu de can Garnatxa és atractiu, però guanyaria més força si barregés la part informativa que apareix en les primeres pàgines amb el pinyol de la història, la part de ficció, que comença un pèl massa tard i així es perd l’oportunitat de captar l’interès del lector ja d’entrada. Val a dir que les pàgines també respirarien una mica millor si en lloc del quadern final d’activitats s’hagués ofert més espai al conte, i s’hagués esponjat més el text en alguna doble pàgina.

Malgrat aquests elements millorables i aquesta voluntat de cobrir diferents parcel·les amb un sol producte, torno a dir que La verema és un llibre que compleix el seu objectiu tot acostant-se a l’excel·lència.

Per Pep Molist / ClijCAT-Faristol / AMIC

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada