Literatura infantil i juvenil: La grande histoire d’un petit trait

Primers lectors Autor: BLOCH, Serge Il·lustrador: Bloch Editorial: Bachibouzouk & France Télévisions

L’app La grande histoire d’un petit trait forma part, juntament amb l’àlbum homònim publicat l’any 2014 per Sarbacane i amb un petit curtmetratge, d’un projecte poètic transmèdia del creador francès Serge Bloch. Un nen camina pel carrer i es troba una petita ratlla vermella que ben aviat pren vida en cos i formes diverses, dins d’una història on protagonista i lector comparteixen una aventura creativa fascinant.

En aquesta proposta col·laborativa hi han participat l’autor, el segell editorial, el laboratori digital, l’empresa d’animació i France Telévisions, i ha tingut el suport de 213 mecenes que, a través d’una campanya de crowdfunding, l’han feta possible (en una solució de finançament alternativa força estesa en el món digital). L’app promou la intervenció recurrent del lector, que esdevé coil·lustrador i alhora protagonista, tot encarnant el caràcter d’aquesta línia vermella. El lector ha d’imaginar i dibuixar un ventall d’objectes, robots i animals i, fins i tot, unes ales per volar i somiar; progressivament, totes les il·lustracions s’integren i s’animen dins el relat. Aquest nou rol del lector és una de les novetats més destacables de l’app, que desplega una relació d’amistat reforçada al llarg dels seus nou capítols.

El disseny gràfic del conjunt conserva la identitat i l’estil minimalista de Serge Bloch (escassos colors, fons blanc, vivacitat en el traç…), i crea una atmosfera que permet integrar la narració i les il·lustracions elaborades pel lector. La banda sonora manté la coherència argumental, i la veu en off, altament expressiva, es troba en completa harmonia amb els continguts. Malgrat que ara per ara només està disponible en francès i en anglès, no podíem deixar de recomanar aquesta meravella estètica.

Disponible a Google Play i Apple Store

Per Cristina Correro i Neus Real / ClijCat / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.