Literatura infantil i juvenil: És estrany?

llibreAutora: Núria Colom Editorial: SD Per als més petits

Núria Colom, bibliotecària de professió i il·lustradora per vocació, s’estrena com a autora i dibuixant alhora amb aquest conte, pensat i cuidat fins al darrer detall.

Per demostrar que l’amistat està per sobre de les diferències, es presenten parelles d’animals que es miren amb incredulitat: la girafa i la marieta, grans amigues, i no s’estan d’afirmar que és un cas estrany… però és que els qui fan aquestes afirmacions no deixen de ser amics tan sorprenents com la parella que critiquen: Un ratolí i un lleó? Una formiga i un elefant?

Un flamenc i una granota? La il·llustració, molt treballada, és de traç simple; un fil negre envolta tots els animals i els dóna una força visual que es complementa amb uns colors densos, sense matisos, però molt vius.

Es tracta d’un conte senzill en el sentit més positiu de la paraula, perquè sota l’aparença primera de simplicitat se superposen múltiples lectures: la del text en si i la dels dibuixos i tot el que es pot seguir i resseguir amb la imatge, que dóna peu a moltes històries dins de la història i al gaudir de l’observació. Un bon primer llibre!

Aurora Vall. ClijCAT/Faristol