patufet

Per als més petits Autor: JULVE, Òscar Il·lustrador: Òscar Julve Editorial: Abadia de Montserrat Pàgines: 10

De ben segur que aquesta és l’adaptació d’En Patufet més pensada per a infants més petits. De fet, se centra bàsicament en la il·lustració de dues frases de la cançó i en la repetició del «Patim, patam, patum», i en quatre de les escenes centrals del conte tradicional.

En tan poc espai, Òscar Julve se’n surt a la perfecció, ja que descriu amb quatre moviments i algunes expressions l’actitud d’en Patufet que sempre hem admirat: un xicot de caràcter alegre i emprenedor, que avança amb valentia i seguretat cap al seu objectiu, malgrat la minsa alçada que el caracteritza. L’il·lustrador treu punta de l’actitud i també de la mida del protagonista, mostrant-lo sempre en relació amb els que l’envolten: la gent del carrer, el botiguer, el bou…

Per entendre la proposta de la col·lecció Ballmanetes, però, cal que l’adult es llegeixi la contracoberta. En tan poc espai, el llibre té la intenció d’oferir el fil argumental d’un conte popular i els objectes i personatges que hi estan relacionats, que trobem encerclats a cada pàgina, per tal que els caganius en puguin aprendre el nom i identificar-los. Un llibre petit, com en Patufet, però, amb un objectiu gran i un pèl ambiciós: oferir un conte i un joc.

Per Pep Molist / ClijCAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada