Autor: SIERRA I FABRA, Jordi Il·lustrador: Xavier Bertumeus Editorial: Edebé col·lecció: El Senyor Troglodita Primers lectors

Amb El Senyor Troglodita l’editorial Edebé publica una nova col·lecció de títols sobre un personatge de la tranquil·la prehistòria que viu a la cova d’una roca dura i té una vida animada i feliç.

Als diversos llibres, aquest Senyor Troglodita aprèn a caçar, buscar novia, anar d’excursió… i, fins i tot, inventa el futbol!

Textos bàsics plens d’humor de Jordi Sierra i Fabra, un dels grans representants actuals de la literatura infantil i juvenil del nostre país, que combinen frases en català (amb lletra majúscula de pal) i anglès (amb lletra minúscula). Les imatges, acolorides i de gran impacte visual, estan dissenyades amb línia gruixuda negra i tècnica digital per l’il·lustrador Xavier Bartumeus.

És un conjunt de llibres amb format A4 apaïsat, alta càrrega gràfica i cromàtica, i text senzill, escrits com una tira còmica adient per llegir, compartir i riure una bona estona a casa i a l’escola entre els primers lectors i els pares o mestres. Una bona excusa per als infants menuts per conèixer i gaudir l’aprenentatge de l’anglès de forma lúdica a través de la mirada i les anècdotes d’aquest senyor pausat i bàsic de la prehistòria. Curiosament, això sí, és un personatge anacrònic, molt allunyat de la nostra actual hipervelocitat tecnològica, que tal volta ens recordarà, amb la simplicitat de les aventures de la seua vida, el necessari contacte amb la natura i la importància del tempo lent d’aquella forma de vida passada que de vegades oblidem.

Per Matilde Portales Raga/ClijCAT-Faristol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada