pirata

Autor: MARLET Il·lustrador: Albert D. Arrayás Editorial: Babulinka Books col·lecció: Llibres per a l’Educació Emocional Per als més petits

L’editorial Babulinka Books va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de ser una eina útil per a l’educació emocional i el creixement interior. Aquesta clara intenció, per sort, no està barallada amb la bona literatura, fet que demostra la qualitat del seu petit catàleg.
El pirata Ulisses el Barba-Roig té tanta gana que un dia es menja totes les estrelles. Després, veient com de trista ha quedat la lluna, intenta trobar-ne de noves per tornar a omplir el cel.

L’empatia és l’emoció de fons que vol treballar el llibre, però molt encertadament el criteri editorial és separar de manera clara el conte de la part didàctica. És per això que al final del llibre s’inclouen unes propostes supervisades per experts en educació emocional.
L’il·lustrador Albert D. Arrayás (Barcelona, 1990) és l’artífex d’aquesta història, tot i que el text és signat per Marlet, pseudònim de Mar González, l’editora.

Molts de nosaltres vam descobrir Arrayás amb La gota i el cirerer (Babulinka, 2014) i ens va captivar la seva falsa senzillesa, l’elegància del seu treball. Ara, l’odissea del pirata protagonista li exigia posar el seu llapis al servei d’una aventura amb una acció encadenada, amb balenes, sirenes i remolins de vent. Tot i el format i la composició clàssica del llibre, Arrayás ha buscat el ritme jugant amb diferents plans, i sense renunciar al seu estil poètic, a la seva tendresa, lluny de colors brillants i intensos, ens ha demostrat que, a l’hora d’il·lustrar, l’aventura i la introspecció no són pas antagòniques.

Per Glòria Gorchs/ClijCAT-Faristol / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada