Literatura infantil i juvenil: El llindar obscur de la màgia

magiaAutor: Pierre Bottero Traductor: Òscar Vendrell Editorial: Baula A partir de 13 anys

Sobre vampirs, zombis i altres monstres tothom pensava que estava tot escrit. Però no pot ser més grata la sorpresa en adonar-nos que El llindar obscur de la màgia, de Pierre Bottero, va un pas més enllà en l’immens panorama del monstruari universal. Ombe, la protagonista, és un ésser sobrenatural d’una força sobrehumana que ha estat reclutada per l’Associació, una agència que vetlla per la convivència entre els humans i els éssers Anòmals.

La història, a imatge i semblança del millor James Bond, obliga el lector a restar escarxofat al sofà o al llit passant pàgina rere pàgina per conèixer el desenllaç d’aquesta heroïna que s’encarrega de, per exemple, eliminar un Elemental que amenaça de destruir tot un institut. I és que, a més del ritme trepidant, la figura d’una heroïna capaç de demostrar les mateixes bones arts que els seus semblants de sexe contrari aporta una visió més enllà de la famosa sèrie Crepuscle.

Una nova presentació de la fantasia que, amb prosa àgil i ben mesurada, enganxa des de la primera pàgina i utilitza, a més, recursos interessants. I si no, observeu les pàgines en blanc on tan sols hi ha un «Ai!» ben explícit.

Per Joan Portell. ClijCAT/Faristol / ACPG – Redacció