Literatura infantil i juvenil: El Drac Simó i…

Autor i il·lustradora: Mercè Arànega Editorial: Edebé Primers lectors

El Drac Simó és un petit drac volador que en cada títol viu una aventura entorn els principals valors educatius. En els dos últims llibres es treballa, per una banda, la higiene personal, amb el gegantó Carabruta, i per l’altra, l’esportivitat. Històries divertides on el Drac Simó és l’encarregat d’educar en valors els seus amics i també el lector. Fins i tot, en acabar el conte, es dóna una moralina.

Arànega proposa als pares una forma amena i espontània de treballar els valors i els hàbits amb els fills. En aquest sentit, al final de cada llibre els pares hi trobaran una guia per profunditzar sobre el que s’ha llegit. També hi ha activitats de comprensió lectora i jocs per passar-ho bé tot aprenent, tant per treballar a casa com a l’escola. La proposta és interessant i adequada per a les primeres edats, però potser es podria aprofitar més.

Les il·lustracions porten el traç inconfusible de la seva autora. Tots els seus personatges tenen una personalitat tendra i innocent, sobretot el Drac Simó, que de ben segur es convertirà en un exemple per a molts nens i nenes.

TOTES LES NOTÍCIES