Autor: Joan Portell Editorial: Cossetània Per a tota la família

Que Barcelona és una ciutat seductora ho confirmen la bullícia de nens i joves de tot Catalunya que l’omplen acompanyats de pares o mestres i la tirallonga d’estrangers que l’envaeixen a qualsevol estació de l’any.

Amb una guia per conèixer la ciutat tan original com aquesta tant els infants d’aquí com els que ens visiten disposaran d’un recurs útil, dinàmic i a la vegada trencador que té en compte uns interessos que les guies convencionals acostumen a ignorar: els dels nens. L’obra, acolorida i amb fotografies, és el tercer volum d’una col·lecció de guies de viatge per a nens i nenes –s’han publicat les de París i Londres– i ofereix una visió positiva i divertida de Barcelona d’acord amb els interessos dels petits, repuntats amb els trets pedagògics de l’autor, que ara i adés treuen el cap.

A un repàs excel·lent dels punts més atractius, s’hi afegeixen tant les dades convencionals d’una guia (context històric, transport, mobilitat) com les que interessen les famílies amb nens (adaptació a minusvalideses i cotxets, menjar i dormir plegats, de compres amb i per als nens), i propostes d’activitats per xalar de valent: a les platges, als parcs, visites culturals divertides, rutes temàtiques, per jugar a l’hotel un dia de pluja. Per actualitzar les dades no hi falten pàgines web i correus electrònics. Una guia turística familiar per a ús i a mida dels infants.

Per Rosa Mut. ClijCAT/Faristol / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada