cabretes

A  partir de 9 anys Autor: CASAS, Lola; RODRÍGUEZ PICÓ, Alfred Il·lustrador: Mercè Galí Editorial: Barcanova Pàgines: 36

Vet aquí una proposta interessant que reuneix moltes de les qualitats que ha de tenir un bon llibre de coneixements: un autor especialista en el tema, un tractament amè de les qüestions presentades, un aspecte atractiu i un plantejament original. A partir del sumari, molt clar i explícit, podem anar a la doble pàgina en què es tracta cada concepte meteorològic: atmosfera, depressió, anticicló, fred i calor, pluges, vent, tempestes, neu, pedra, calamarsa, núvols… Els temes s’inicien amb un poema de la Lola Casas i amb un text explicatiu, i es clouen amb un refrany i una proposta musical molt ben triada per a cada fenomen atmosfèric, que es pot escoltar a través d’una llista gratuïta d’Spotify.

És d’agrair que els textos siguin clars i  mantinguin l’interès, i que incorporin un munt de curiositats i anècdotes que enganxen d’allò més. Les il·lustracions de Mercè Galí, una veritable especialista en la il·lustració de poesia, són expressives i carregades d’intenció i humor, però es limiten a acompanyar els poemes i els refranys, i rarament aporten  més informació, cosa necessària en aquest tipus de llibre: per exemple, la il·lustració podria ser més explícita quan es parla dels diferents tipus de núvols, o de la diferència entre calamarsa i pedra! Tret d’això, un llibre ideal per a curiosos impenitents, petits o grans.

Per Mònica Baró / ClijCAT / AMIC
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada