Literatura infantil i juvenil: la llebre i el lleó

Primers lectors Autor: LLULL, Ramon Trad / Adap : (Adap.) Anna Obiol Il·lustrador: Subi Editorial: Baula Any: 2016 col·lecció: Capsa de Contes Pàgines: 32

Amb la commemoració dels 700 anys de la mort de l’escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull, l’equip format per Subi (il·lustracions) i Anna Obiols (adaptació) ha creat per a l’editorial Baula dos llibres: un àlbum il·lustrat inspirat en El llibre de les bèsties, i l’adaptació de la faula La llebre i el lleó, que ara es publica dins de la col·lecció Capsa de Contes. La llebre i el lleó és una de les moltes faules que Llull inclou dins del Llibre de meravelles, concretament dins del Llibre de les bèsties.

Ramon Llull aprofita aquesta faula per posar damunt la taula una bona lliçó de vida encara vigent avui en dia. El protagonista és un lleó que té la resta d’animals atemorits, fins que es troba amb una llebre que el guanyarà gràcies a la intel·ligència. La història ens ensenya que no sempre guanyen els més forts, i que l’enginy i l’astúcia poden ser la clau per resoldre un problema. El format del llibre és menut, i el text està escrit amb lletra lligada, adient per a primers lectors.

Malgrat la complexitat dels textos de Ramon Llull, Anna Obiols aconsegueix fer una senzilla i interessant adaptació de l’obra d’aquesta icona de la literatura catalana. Amb un lèxic essencial, els petits podran conèixer l’obra de qui va ser el primer escriptor de la nostra llengua, i gaudir una estona de la seva saviesa.

Les il·lustracions interpretatives i acolorides de Subi complementen a la perfecció la lleugeresa del text, i en conjunt fan un projecte atractiu i didàctic, que pot introduir els infants de manera amable en el món de la faula.

Per Matilde Portales Raga / ClijCAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.