L’Iran censura webs

Internet en crear-se va prendre tots els vicis que els seus creadors tenien en el món real. Totes aquestes versions menys amargues de l’ésser humà queden reproduïdes en el món del ciberespai. Passat el temps, les més ominoses accions persisteixen en el món de la xarxa com un mirall de la vida dels homes i les dones.

Novament hem de parlar d’un país que no deixa als seus ciutadans gaudir de llibertat a internet. L’Iran ha afegit la primera pàgina web del món a la llista de les plataformes web censurades per la dictadura. Mitjançant un missatge de text dels iranians van rebre la notícia que en breu seria clausurada la pàgina de Google així com el seu servei de missatgeria Gmail.

Això afegeix una restricció més al ja de per si totalitari internet dels iranians en un moment de fortes tensions entre orient i occident pel vídeo de Mahoma que ha posat a tot l’islam en peu de guerra.

Mentrestant a Vietnam, tres blocaires han estat detinguts i penats amb sancions d’entre 4 i 12 anys de presó per ser crítics amb el govern. En resum, si aquesta és la xarxa que ens ha de fer més feliços, apaguem i marxem.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

1 comentari

  1. Les democracies occidentals proven de fer exactament el mateix amb l’excusa de la pornografia, la seguretat..etc i els exemples més propers i recents són la Llei Sinde a Espanya o el tractat ACTA…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES