Qui a tué Lady Macbeth? és el títol de la nova producció de la Companyia Líquid Dansa.

Aquest cop la companyia andorrana ha volgut confiar al coreògraf català Ramon Oller la direcció artística de la seva nova peça. Nascut a Esparreguera i resident a Nova York des de fa anys, Oller va fundar la seva pròpia companyia Metros Dance el 1984, i ha creat en altres formacions nacionals i internacionals més de 40 espectacles, com Carmen , Madame Butterfly i Romeo y Julieta . Fora de la seva pròpia companyia, la seva feina creativa s’ha extès no només per l’estat espanyol, col·laborant amb companyies i institucions com la IT dansa, la Cia Nacional de Danza, el Ballet Cristina Hoyos, el Centro Dramático Nacional, el Teatre Lliure o el Ballet Nacional d’Espanya, sinó també per llatino-amèrica, el Regne Unit, Alemanya i el Països Baixos.

Al llarg de la carrera professional ha estat guardonat amb premis com el Premio Nacional de Danza concedit pel Ministerio de Cultura de España (1994), el Premi Nacional de Dansa concedit per la Generalitat de Catalunya (1996), el Premi Ciutat de Barcelona de les Arts Escèniques (1998) i el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana (2003).

Aquest espectacle, que suposa la desena peça de creació de la Companyia, s’ha produït amb el suport del Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra. La Companyia Líquid Dansa va néixer el 1999 i des d’aleshores no ha parat mai de treballar per desenvolupar un llenguatge propi que conjuga la dansa i el teatre.

Sinopsi

Qui a tué Lady Macbeth? és un espectacle de dansa-teatre a partir de l’obra i l’època de Shakespeare, on entren en joc la intriga, l’odi, l’amor i la bogeria d’una època en decadència. Un grup de personatges diferents es troben a casa d’una escriptora sense saber per què ni com hi han arribat. Un món on el sexe és ambigu, el gènere femení és masculí i el masculí és femení. A través de la imaginació de l’espectador i de l’imaginari més rellevant dels personatges shakespirians, conjuguem un món particular i una atmosfera idònia per a l’humor, el terror i la passió amb el llenguatge emocional de la dansa física i el teatre.

Fitxa artística i tècnica

Títol: Qui a tué Lady Macbeth?

Durada: 60 minuts

Direcció i dramatúrgia: Ramon Oller

Coreografia: Ramon Oller

Producció: Cia. Líquid Dansa

Intèrprets: Mònica Vega, Verònica Pérez, Pauline Da Costa, Aina Pérez, Olga Da Cunha, Desirée Abarca, Pere Vilarrubla

Disseny i tècnic de llums i de so: Server

Estrena: dijous 8 i divendres 9 de novembre a les 21:30 a l’Auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, dins la 53a Temporada de Teatre d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.