L’IPC se situa en el 0,4% al mes d’abril

La variació mensual de l’Índex de Preus al Consum (IPC) mes d’abril del 2013 és del 0,1% (abril 2012, 0,6%), el que fa que la variació anyal se situï al 0,5% (març 2013, 0,9%). Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d’Estadísticaa través d’una nota en què també posa en relleu que la inflació subjacent anual se situa al 0,8%.

Les dades mostren que el grup salut manté un comportament a l’alça, mentre que mantenen un efecte moderador sobre l’IPC els grups vestit i calçat, esbarjo, transport, mobles, alimentació, begudes i tabac, hoteleria i restauració, i habitatge. Finalment, mantenen la mateixa variació que l’any anterior els grups ensenyament i béns i serveis diversos.

D’altra banda, al mes d’abril, la diferència entre l’IPC i la inflació subjacent és de -0,3 punts. En aquest sentit, Estadística assenyala que baixen les variacions anuals dels preus dels productes frescos (1,1% en variació anual; -0,5% en variació mensual) i dels productes petroliers (-0,2% en variació anual; -0,2% en variació mensual).

En comparació amb els països veïns, a Espanya la taxa de variació anual de l’IPC per aquest mes d’abril es de l’1,4%, un punt per sota de la registrada al mes de març del 2013, de manera que la variació mensual se situa al 0,4%. A França la variació anual de l’IPC al mes d’abril se situa al 0,7% i la variació mensual al -0,1%.