alimentacioL’IPC avançat registra una taxa interanual negativa al mes d’octubre d’enguany del 0,3% negatiu, segons la dada feta pública aquest dilluns pel Departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria una pujada de tres dècimes respecte de l’índex registrat al més de setembre, que va ser del 0,6% negatiu.

L’indicador avançat de l’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes d’octubre d’enguany se situa en un 0,3% negatiu, el que representa una pujada de tres dècimes respecte l’index registrat al mes de setembre, que va ser del 0,6% negatiu, segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel Departament d’Estadística. Tot i que la tendència en els darrers mesos de l’IPC avançat és a l’alça (0,9% negatiu a l’agost i 0,6% al setembre), l’índex es mantè en negatiu i les dades mostren que es podria tancar l’any també en negatiu.

Per trobar un índex en positiu cal remuntar-se al desembre de 2014, quan es va tancar aquell any amb una dècima en positiu. A partir de llavors la tendència ha estat a la baixa i el 2015 es va tancar amb un índex negatiu de l’1,2%. En els darrers 12 mesos, però, hi ha hagut un increment de nou dècimes des de l’1,2 negatiu de l’octubre de 2015 fins al 0,3 del mateix mes d’enguany, el que suposa el mateix augment que des de principi d’any.

Aquestes dades contrasten amb les dels països veïns ja que l’IPC avançat a Espanya de l’octubre se situa en un 0,7% positiu que, en cas de confirmació, augmentaria cinc dècimes respecte al mes de setembre. D’altra banda, l’IPC avançat a França a l’octubre se situa en el 0,4 positiu, que si es confirmés, es mantindria respecte al mes de setembre.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada