L’IPC continua mantenint-se a l’1,1% al mes de febrer

La variació mensual del mes de febrer del 2013 és del 0,1% (febrer 2012, 0%), el que fa que la variació anyal de l’IPC de febrer 2013 continuï a l’1,1% (gener 2013,1,1%). Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d’Estadística en un comunicat en el que posa en relleu que l’IPC acumulat del que portem d’any se situa al 0% i la inflació subjacent a l’1,2%.

Les dades mostren que mantenen un comportament a l’alça els grups béns i serveis diversos, restauració, mobles i serveis per a la llar, alimentació i begudes alcohòliques i habitatge. En canvi, els que mantenen un efecte moderador són vestit i calçat, esbarjo i salut. Finalment, ensenyament i transport mantenen la mateixa variació que l’any anterior.

D’altra banda, al mes de febrer, la diferència entre l’IPC i la inflació subjacent, és a dir, aquella que es calcula sense tenir en compte ni els productes frescos ni els energètics, és de -0,1 punt. En aquest sentit, Estadística assenyala que baixen les variacions de preus dels productes frescos, que tenen una variació anual de l’1,9% (0,4% en variació mensual), mentre que els productes petroliers es mantenen al 2% (0,7% en variació mensual).

TOTES LES NOTÍCIES