L’IPC avançat registra una taxa interanual al mes de setembre del 2020 del -0,1%

secció de fruiteria i verduleria d'un supermercat
Secció de fruiteria i verduleria d’un supermercat. Foto: ARXIU

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de setembre del 2020 és del -0,1%, segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria cinc dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes d’agost (+0,4%).

L’IPC avançat d’Espanya del mes de setembre del 2020 se situa al -0,4%. En cas de confirmar-se augmentaria una dècima respecte a la variació registrada al mes d’agost.

L’IPC avançat de França del mes de setembre del 2020 se situa al +0,1%. En cas de confirmar-se disminuiria una dècima respecte a la variació registrada al mes d’agost.

Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 93% aproximat dels preus de setembre entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

Es calcula aquest indicador avançat amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE.

TOTES LES NOTÍCIES