El  departament d’Estadística ha fet públic aquest dimarts l’Índex de Preus al Consum (IPC) avançat del mes d’octubre, que se situa en el 2,4%. Si la dada es confirmés, suposaria un augment de dues dècimes respecte de l’IPC avaluat al mes de setembre (2,2%), un creixement que continua després de mesos de davallades des de la primavera, quan es va assolir el 3%.

La variació interanual estimada de l’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes d’octubre se situa en el 2,4%, segons el càlcul de l’indicador avançat facilitat aquest dimarts pel departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment de dues dècimes respecte de la variació interanual de l’IPC avaluat al mes de setembre (2,2%) i que confirma el lleuger repunt després de mesos de davallades des de la primavera, quan va arribar a situar-se al 3%.

Pel que fa a l’IPC avançat d’Espanya del mes de setembre se situa en l’1,6% que, en cas de confirmar-se, suposaria una baixada de dues dècimes respecte al setembre. Quant a França, l’index és de l’1,1%, una xifra que representaria un increment d’una dècima amb relació al registrat al setembre.

Estadística posa en relleu que l’IPC avançat és un càlcul previ de l’IPC amb el 97% aproximat dels preus d’octubre entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Per tant, l’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada