L’IPC avançat del març s’enfila set dècimes fins l’1%

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de març del 2019 és del +1%, segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment de set dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes de febrer (0,3%). L’IPC avançat d’Espanya del mes de març del 2019 se situa a +1,3%. En cas de confirmar-se augmentaria dues dècimes respecte a la variació registrada al mes de febrer.

L’IPC avançat de França del mes de març del 2019 se situa a +1,1%. En cas de confirmar-se disminuiria dues dècimes respecte a la variació registrada al mes de febrer. Aquest indicador avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la Unió Europea (UE).

Es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 96% aproximat dels preus de març entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. La dada de l’IPC avançat ha estat facilitada pel departament d’Estadística del Govern.