El  Departament d’Estadística ha fet públic aquest divendres l’Índex de Preus al Consum (IPC) avançat del mes de març i el situa en el 3%. Si la dada es confirma a mitjan abril, suposaria un creixement significatiu respecte a l’IPC avaluat al febrer, que es va situar en el 2,3%, i la continuació de la tendència a l’alça dels preus que s’ha pogut copsar en els darrers mesos. Als països veïns, però, aquest índex avançat indica un descens respecte al febrer de set dècimes pel que fa a Espanya i d’una dècima pel que fa a França, encara que sempre en valors positius: 2,3% a Espanya i 1,1% a França.

L’Índex de Preus al Consum (IPC) estimat de març se situa en el 3%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest divendres el Departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment significatiu respecte a l’IPC avaluat al mes febrer, que es va situar en el 2,3%, i també confirmaria la tendència a l’alça dels preus en els darrers mesos.

El càlcul d’aquest indicador avançat té l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la Unió Europea. L’índex, que només és una dada orientativa, es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC, amb la diferència de la informació utilitzada, ja que es basa en el 98% aproximat dels preus de març entrats, i per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

Pel que fa als països veïns, les dades mostren que l’IPC avançat a Espanya al març se situa en el 2,3%, que si es confirma suposaria un descens de set dècimes respecte al mes de febrer. Quant a França, l’índex al març és de l’1,1%, amb un descens d’una dècima respecte al febrer.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada