L’IPC avançat del gener confirma la tendència a l’alça i se situa en l’1,3%

L’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de gener se situa en l’1,3%, segons l’indicador avançat, que representa un càlcul previ de l’IPC que en cas de confirmar-se suposaria un augment significatiu respecte l’IPC avaluat el passat mes de desembre, que va ser del 0,4%. A aquest increment hi ha contribuït l’augment del preu dels carburants en les darreres setmanes. La dada de l’IPC avançat, feta pública aquests dimarts pel Departament d’Estadística, confirmaria la tendència a l’alça dels preus en els darrers mesos.

Els preus continuen la seva tendència a l’alça, segons la dada de l’IPC avançat del mes de gener que publica aquest dimarts el Departament d’Estadística i que el situa en l’1,3%, una dada que, si es confirmés, indicaria un notable increment respecte al mes de desembre de l’any passat, quan es va situar en el 0,4%. L’augment del preu dels carburants les últimes setmanes és un dels factors que ha contribuït a aquest increment de l’IPC.

Val a dir que aquest indicador avançat només és una informació orientativa i es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC, amb la diferència que suposa un càlcul previ amb el 98% aproximat dels preus de gener entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

D’altra banda, pel que fa als països veïns, aquesta dada avançada també indica una pujada dels preus. Així, l’IPC avançat a Espanya del gener se situa en el 3%, amb una pujada d’1,4 punts respecte el desembre, i a França se situa en l’1,4% que, en cas de confirmar-se, suposaria una pujada de vuit dècimes respecte al mes de desembre.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada