L’intercanvi automàtic d’informació fiscal podria ser una realitat en cinc anys

faubertL’intercanvi automàtic d’informació fiscal podria ser una realitat d’aquí a cinc anys. Així ho ha manifestat l’economista Christian Faubert al programa Ara i Aquí de RNA. Faubert ha explicat que tot i no ser dades oficials, els bancs treballen en un escenari en què l’intercanvi es podria aplicar cap al 2018-2019, mentre que pels països europeus seria pel 2015-2016.

L’economista Christian Faubert ha explicat que els bancs treballen amb la possibilitat que l’intercanvi automàtic d’informació fiscal sigui una realitat d’aquí a cinc anys, després de l’anunci fet per l’OCDE a mitjans del mes de febrer en què presentava un estàndard global sobre l’intercanvi d’informació. Faubert ha afegit que la data d’aplicació pot canviar en funció de l’evolució real i de la pressió que es pugui exercir sobre Andorra.

Tant Faubert com l’advocat i president de l’Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals, Jean-Michel Rascagneres, també present a la tertúlia radiofònica, la retroactivitat serà un tema important dins de la negociació. Rascagneres ha recordat que quan es van negociar els convenis d’intercanvi d’informació fiscal es va preveure que no fossin retroactius i ha afegit que Andorra no pot fer com els suïssos i demanar als clients que marxin. Per aquest motiu es mostra convençut que el Govern negociarà ‘en base a això’. De la seva banda, Faubert ha creu que ‘la retroactivitat no s’aplicarà i serà garant de l’èxit de les negociacions’.

Rascagneres ha recordat que el sistema que es prefigura és que cada any o sis mesos es bolcarien les dades dels no residents a Andorra cap als països d’origen, de manera que el procés serà més àgil, tot i que ha alertat que el que pot generar problemes és la data a partir de la qual es farà efectiu, és a dir, si hi haurà retroactivitat o no.

TOTES LES NOTÍCIES