brudieu

L’Institut Joan Brudieu participa aquest curs escolar al Programa d’Intercanvi lingüístic Catalunya – Quebec, que consisteix en l’intercanvi d’alumnes quebequesos per estudiar durant tres mesos a Catalunya i poder desenvolupar les seves competències en espanyol i d’alumnes catalans al Quebec durant tres mesos més per desenvolupar les seves competències en francès. Des del 15 de setembre i fins al 5 de desembre, dues alumnes quebequeses, Mélodie Founier i Alice Landry, segueixen el seus estudis a l’Institut Joan Brudieu i viuen amb la família de les dues alumnes seleccionades, Sònia Royo i Anna Mateos, les quals, a partir del 17 de gener i fins al 12 d’abril faran la mobilitat a la inversa.

 Els objectius del programa són el següents: desenvolupar les competències i les aptituds de l’alumnat participant: millora del coneixement del francès o de l’anglès de l’alumnat català i millora de l’espanyol i iniciació al català de l’alumnat quebequès, a més d’una dimensió intercultural en la formació de base i una major autonomia; apropar els centres i el professorat del Quebec i de Catalunya amb l’objectiu de fomentar altres col·laboracions; i permetre un millor coneixement de Catalunya al Quebec i del Quebec a Catalunya.

 Aquest curs escolar 2014-2015, a Catalunya, hi participen 27 alumnes provinents de 20 instituts. El Programa Catalunya-Quebec es regeix en virtut del Conveni de col·laboració signat el 13 de gener de 2013 entre el Departament d’Ensenyament i l’entitat educativa oficial, Éducation Internationale, del Quebec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada