El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, inaugurarà el pròxim 30 de juny l’exposició commemorativa del 40è aniversari de l’Institut d’Estudis Andorrans a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. L’acte és durà a terme a les 19 h amb la presència del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila.

Durant la inauguració està prevista la conferència titulada “A quoi sert la recherche (pour un pays)?” a càrrec del director de recerca del Centre National de la Recherche Scientifique
Clément Sire

Va cursar els estudis a l’Ecole Normale Supérieure de París. Va ingressar al CNRS al 1990 amb 23 anys. Al 1991, va participar a la creació d’un grup de física teòrica a Tolosa del Llenguadoc que al 2003 va esdevenir el Laboratori de Física Teòric, membre de la federació IRSAMC i del LABEX NEXT, laboratori que dirigeix des del 2007.

Del 1992 al 1994, ingressa a AT&T Bell Labs (USA) per treballar en la física des superconductors i sobre els problemes de física estàtica fora d’equilibri. Clément Sire és autor de més de 80 publicacions en revistes internacionals. Al 1994 va ser guardonat amb la medalla de bronze del CNRS i al 2012 va ser nomenat Outstanding Referee of the American Physical Society. Cada any s’implica en nombroses activitats a favor de la divulgació científica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada