L’INS Joan Brudieu de la Seu participarà en dos programes de mobilitat europea

L’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell ha informat que participarà els cursos 2019-2020 i 2020-2021 en dos projectes Erasmus+, en el marc de l’acció K229. Els programes d’intercanvi escolar, que han començat aquesta primera setmana de desembre i finalitzaran el juny del 2021, estan subvencionats per la Comissió Europea.

El primer projecte en què prendran part és l’European Futur: Job Shadowing, dirigit als alumnes de cicles formatius de grau mitjà. Els joves participaran en un període d’observació professional. Precisament, el nom del programa prové dels detectius privats i significa literalment “treball a l’ombra”, basat en observar l’expert. La proposta entén que l’observació és una tècnica d’aprenentatge, que permetrà a la persona que acaba d’incorporar-se tenir coneixement sobre la nova ocupació que haurà de dur a terme.

El ‘job shadowing’ és una tècnica molt utilitzada que es pot trobar tant en empreses privades o publiques, com en l’àmbit educatiu i com a nova tècnica de ‘coaching’ per formar líders o grups de treball. Els seus grans avantatges són el coneixement fonamental de l’organització (know-how); la cultura empresarial, els seus valors i costums, i el lideratge, que permet identificar les pràctiques del líder.

El segon projecte en què participarà l’INS Joan Brudieu és el Citius Altius Fortius, per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. El nom del programa significa en llatí “més ràpid, més alt i més fort”, un conegut lema dels Jocs Olímpics. Totes les mobilitats referents a aquest projecte tindran com a tema central l’esport. L’organització anirà a càrrec del departament d’Anglès del centre urgellenc. En aquest cas, els estudiants podran compartir aprenentatges amb alumnat noruec, turc, búlgar i croat.

Cal afegir que l’Erasmus+ oferirà també als alumnes de l’INS Joan Brudieu participar en activitats d’aprenentatge a través de la plataforma E-twinning, en col·laboració amb joves de tot Europa, per millorar la seva competència comunicativa en anglès, explorar el seu potencial creatiu i les seves capacitats organitzatives