L’informe del Raonador del Ciutadà ha tornat a posar sobre la taula el debat al voltant de les polítiques socials. D’aquesta manera, aspectes com les queixes sobre les pensions o la millora del tracte envers els ciutadans han estat apel·lats pels diferents grups parlamentaris com aspectes a tenir en compte per implementar millores. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha dit que s’ha “pres nota” sobre aquestes recomanacions, un fet que li ha demanat el conseller socialdemòcrata Pere López. Així, Espot ha manifestat que s’han modificat els paràmetres dels ajuts a l’habitatge, que s’està en la fase final per implementar el pla director per intentar millorar el tracte dels treballadors d’Afers Socials i que s’està en un procés de selecció per incorporar un psicòleg al centre d’acollida d’infants de la Gavernera. D’altra banda, s’han aprovat amb el vot favorable de tots els consellers el projecte de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes i el projecte de llei del notariat.

La presentació de l’informe del Raonador del Ciutadà del 2016 al Consell General ha posat sobre la taula, novament, el debat sobre les polítiques socials. D’aquesta manera, i davant del fet que el raonador hagi fet paleses certes qüestions com la necessitat d’un contracte marc d’arrendament, la millora dels paràmetres per a les ajudes de l’habitatge, les pensions baixes o el tracte envers als administrats, els grups parlamentaris han apel·lat a prendre’n nota.

El debat ha estat intens entre el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha dit que s’ha pres nota de les recomanacions i que ja s’han començat a aplicar mesures correctores, i el conseller del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, que ha posat en relleu les dificultats per les pensions baixes de la gent gran i que ha recomanat al ministre que faci “una bona lectura” del document.

López ha manifestat que l’informe del raonador desmunta “l’Andorra de flors i violes” mentre que Espot li ha respost que ja s’han pres mesures que donen resposta a les recomanacions. Així, ha dit que s’han canviat els paràmetres per a les ajudes a l’habitatge, que ja s’està en la fase final de la implementació del pla director perquè el tracte dels treballadors d’Afers Socials millori, ja que algunes vegades no era “prou deferent” i també s’ha iniciat el procés per a la selecció d’un psicòleg per al centre d’acollida d’infants de la Gavernera.

El conseller de Demòcrates per Andorra, Marc Ballestà, ha manifestat que era “agosarat” que López atribuís l’augment d’expedients socials tractats pel raonador als canvis fets en la Llei de la CAAS i ha vinculat l’increment a un major coneixement de la institució. López ha lamentat que es recorrin a explicacions “tan baixes” per justificar que hi hagi més casos atesos.

D’altra banda, el Consell General ha aprovat amb el vot favorable de totes les forces polítiques el projecte de llei de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes i el projecte de llei del notariat.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada