L’índex de vendes de grans superfícies creix el 80,8% al maig

botiga-productes-alimentacio
Botiga de productes alimentaris. Foto: Arxiu

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del +80,8%, a preus corrents, el mes de maig del 2021 respecte al maig de l’any anterior. Si comparem les dades respecte al maig de l’any 2019 abans de la pandèmia, la variació és del +20,2% per a aquest període.

Pel que fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el +21,0% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix el +256,3% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d’Espanya (+50,9%) i de la de França (+5,2%).

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), augmenta el +79,9% al maig del 2021 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris augmenten el +20,3% i les vendes de la resta de productes creixen el +254,7%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al maig del 2021 creix el +2,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, quasi el 64% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

TOTES LES NOTÍCIES