accidents-pistesEl departament d’Indústria del ministeri d’Economia i Territori ha publicat els resultats de l’estudi d’accidentalitat a les pistes d’esquí durant la temporada 2012-1013, al mateix temps que vol difondre el manual de bones pràctiques en esports d’hivern. L’índex d’accidentalitat per a la temporada 2012-2013 ha disminuït i se situa en 0,45 (el segon més baix de tota la sèrie històrica des de la temporada 2002-2003) enfront el 0,47 de la temporada 2011-2012, cosa que representa un 4,3% menys respecte l’any anterior.

En total s’han registrat 9.776 accidents, un fet que suposa un augment del 0,6% respecte a la temporada 2011-2012, quan se’n van comptabilitzar 9.720. En aquest sentit, cal destacar que per a la temporada 2012-2013, el nombre total de passatges enregistrats als remuntadors mecànics pel conjunt dels dominis esquiables del país va de 22 milions, enfront els 21 milions de la temporada 2011-2012.

El segment d’edat de major accidentalitat és el de 26 a 35 anys, que representa el 24% dels accidentats, seguit dels segments d’edat de 12 a 17 anys, amb un 18%; i de 18 a 25 anys, amb un 17%. Continua la tendència decreixent dels surfistes accidentats. Representen el 20% dels accidentats, un punt menys que la temporada 2011-2012. Els accidents de practicants de la modalitat d’esquí alpí representen el 56% dels accidents. Aquest valor és el segon més baix de la sèrie històrica.

Cal recordar que el pròxim 1 de març se celebra el Dia de la seguretat a pistes, que permetrà captar l’atenció dels diferents tipus d’usuaris que freqüenten les estacions d’esquí per sensibilitzar de la importància de conèixer i posar en pràctica les normes de seguretat per evitar el màxim possible qualsevol accident. Per promocionar aquesta campanya, les estacions d’esquí tindran personal específic en diversos remuntadors que informaran de la campanya i donaran un petit obsequi als esquiadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada