L’increment de l’impost immobiliari pels residents portuguesos podria quedar sense efecte la setmana vinent

El Govern portuguès està treballant per retirar la decisió d’incrementar l’impost immobiliari per als residents portuguesos d’Andorra perquè aquests tornin a pagar ‘les mateixes taxes que abans’, segons ha explicat el conseller de la comunitat portuguesa, Jose Manuel da Silva. Aquest ha indicat també que la situació podria quedar solucionada la setmana vinent i que preveu que siguin pocs els portuguesos que hagin fet efectiu el pagament perquè encara hi havia marge per fer l’ingrés.

L’increment de l’Impost Municipal sobre Immobles (IMI) que passava per l’exercici 2011 del 0,7% del valor cadastral de l’habitatge al 5% per als portuguesos residents en països considerats paradisos fiscals, entre els quals Portugal encara hi inclou Andorra, sembla que podria quedar sense efecte després de les diverses accions empreses tant des de l’Executiu andorrà per sortir de la llista de països sota l’etiqueta de paradís fiscal com dels mateixos residents.

Segons ha explicat el conseller de la comunitat portuguesa, Jose Manuel da Silva, el govern portuguès està treballant per solucionar aquesta situació i podria retirar la iniciativa la setmana vinent.

Tot i que Da Silva no ha pogut informar sobre quants residents podrien haver pagat aquest impost i com es gestionaran aquests pagaments, ha valorat que ‘l’important és que això s’arregli’ i ha suposat que molts encara no hauran realitzat d’ingrés perquè encara hi ha marge per fer-lo. Amb tot, ha augurat que, un cop es prengui la decisió, els que ja han fet el pagament, ‘si no ho arreglen per una banda ho faran per una altra’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.