sant-joan-arresL’Institut Català del Sòl, INCASÒL, inicia la segona fase de la consolidació estructural de la volta i la coberta de l’església de Sant Joan d’Arres, a Arres (Val d’Aran). L’obra té un pressupost de 64.663,53 € (sense IVA) i serà executada per l’empresa Transportes y Excavaciones Barba, S.L.
 
Les obres tenen per objecte la reparació de les patologies estructurals així com actuar sobre les humitats del campanar, la coberta i les façanes. L’església presenta contraforts a les façanes est, nord i sud. El gruix dels murs de tancament queden reduïts a la meitat una vegada sobrepassen la cota de la volta. És en aquesta zona on es presenten la major part de les fissures i esquerdes donada la seva menor resistència.
 
L’església és d’estil barroc, de finals del segle XVIII, construïda amb una sola nau amb volta de canó i una zona de presbiteri amb volta de creueria. A l’extrem nord-oest de l’església es troba un campanar adossat a la nau principal, amb accés a l’interior d’aquest per mitjà d’una porta des del segon cor. La portalada, ubicada al mur de migdia, està llaurada amb un dentell superior de marbre.
 
Finançament en dues fases
 
L’obra que ara s’inicia és la segona fase de la prevista en el conveni, signat el 9 de desembre de 2013 i modificat per una addenda de 8 de març de 2013, que per problemes pressupostaris es va subdividir en dues fases. La primera d’elles va ser executada pel Conselh Generau d’Aran l’any 2013.
 
Aquesta segona fase és finançada per l’INCASÒL, mitjançant els fons provinents del Conveni de transferències de l’any 2015 amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, el Bisbat d’Urgell, el Conselh Generau d’Aran i l’Ajuntament d’Arres. L’actuació forma part del programa “Reviure les Velles Ciutats” que té com objectiu la recuperació i rehabilitació de patrimoni històric.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada