bpa2Mentre BPA segueix la seva activitat, tot i les restriccions que avui ha indicat el Govern, la feina dels nous gestors i els auditors continua. Una de les vies obertes que estudia l´INAF per al futur de l’entitat i sobretot per salvaguardar la plaça financera andorrana, passa per separar els actius bons i els actius dolents per poder fer-ne la liquidació més endavant. Aquest és una solució técnica, que no l’única, amb la qual treballen tant el Govern com l´INAF.

La prioritat ara per ara és saber què té el banc com a actius dolents, és a dir, tots els que suposadament poden provenir del blanqueig de capitals, i els actius bons, lligats als fons legals. Amb l´inventari fet d´un banc bo i un banc dolent, és pot saber quin és el valor de l´entitat per procedir a la liquidació o venda. Una liquidació per parts o la venda a una entitat estrangera i que tindria com a finalitat la salvaguarda dels dipositaris. La llei, a més, permet que aquest passiu que s´obté del balanç dolent que quedaria d´aquesta tria s´utilitzi per pagar la multa que pot imposar el Tresor nord-americà.

Aquesta és una de les vies amb la qual es treballa, però no l´única, ja que paral·lelament s´està intentant que els corresponsals del banc puguin operar en euros i donar l´aire que es necessita mentre no arriba la solució.

La família Cierco, propietària de BPA, no es planteja a hores d´ara emprendre accions legals contra el Govern per la intervenció de l’entitat. Així ho ha volgut deixar clar l’advocat del banc, Jaume Bartumeu, que tot i així també ha indicat que els seus representats no renuncien a fer-ho en el futur.

Bartumeu ha recordat que els propietaris demanen reunir-se amb l´INAF i la resta de bancs per garantir el futur dels empleats i que els clients puguin operar amb normalitat. Una petició que l´INAF encara no ha respost i que podria no concretar-se.

En l´àmbit judicial, el jutge espanyol Eloy Velasco ha enviat a les autoritats documentació sobre la causa en la qual investiga el mafiós rus Andrei Petrov per blanqueig de capitals. Segons informa l´agència EFE, la fiscalia va demanar divendres les dades bancàries relacionades amb la investigació de Petrov després de la intervenció a BPA.

3 comentaris

  1. Mejor que el dinero de Petrov y resto de comensales este en un banco metido y controlado, que disperso y escondido sin destino.

  2. Esta es la solución más adecuada después de una semana de agonía? De verdad? Por qué han destrozado un Banco solvente? Por qué no se escucha a los empleados?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada