cinca-hinojosa

El Ministeri de Finances ha promulgat una ordre ministerial per la qual nomena Albert Hinojosa Besolí i François Lemasson com a membres del Consell d’Administració de l’Agència Estatal de Reestructuració d’Entitats Bancàries (AREB), Hinojosa en qualitat de President de l’organisme.

L’ordre, dictada pel ministre de Finances, Jordi Cinca, i publicada avui al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, respon al previst a la Disposició Transitòria Segona de la Llei 8/2015 de Reestructuració i Resolució d’entitats bancàries, en la qual s’estipula que fins que no es constitueixi el Consell d’Administració de l’AREB, en els termes establerts a l’article 42, l’agència estarà integrada per dos membres designats pel ministre de Finances i dos nomenats per l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), un dels quals ha de tenir la condició de membre del Consell d’Administració de l’INAF.

Albert Hinojosa Besolí, President del Consell d’Administració de l’AREB, ha desenvolupat la seva carrera professional a la funció pública i ocupa actualment la direcció del departament de Tributs i Fronteres. Hinojosa va incorporar-se a l’administració al 2001 com a lletrat adscrit a la Duana, cos on entre el 2006 i el 2009 va exercir com a cap del servei jurídic. Posteriorment, ja en el Ministeri d’Economia va ser cap d’unitat de registre de societats i director del departament d’Economia.

François Lemasson, membre del Consell d’Administració de l’AREB, va estar al càrrec de la política pressupostària francesa com a Director de Pressupost al Ministeri de Finances del 1977 al 1981. Director del Tresor fins el 1989, va passar a ser Director Adjunt de la Caisse Française de Financement durant quatre anys. Posteriorment ha liderat les accions de recuperació dels organismes Comptoir des Entrepreneurs, Credit Lyonnais i Credit Foncier.

Aquests nomenaments se sumen als dos membres del Consell d’Administració designats per l’INAF, Armand Pujal Codony i Charles Cornut.

L’AREB es constitueix així tal i com disposa la Llei 8/2015 amb l’objectiu de donar solució a la situació de BPA, possibilitant la venda o represa de l’activitat total o parcial de l’entitat i, en darrer terme la liquidació del banc, sempre preservant al màxim el valor de la institució. Un cop creada l’AREB, es procedirà a la creació del Fons Andorrà de Resolució d’Entitats Bancàries (FAREB), destinat a finançar les mesures acordades per BPA.

4 comentaris

 1. És una vergonya el salari d’aquest personatge; hi ha gent molt més vàlida al país, però molt més!
  I a part d’això, no és bo ni propi d’un país desenvolupat, aquests moviments entre departaments, recol·locacions, places públiques en excedència “in aetérnum”, ni les anades i vingudes de ministres a entitats bancàries.
  Sé que no és un govern capaç, però la mala gestió de l’afer BPA, em porta a pensar que hi ha alguna cosa més que la seva incompetència en tot això. Segur que els ministres dels altres bancs, rebran el seu premi quan retornin al seu lloc d’origen.
  “Microcorrupció”, que li’n diuen alguns.
  Espero que el poble andorrà, almenys tots aquells que no els han endollat a dit en el darrer mandat, pugui obrir els ulls i veure que aquesta gent s’estan carregant el país, dia a dia.

 2. Hi havia gent al pais molt més preparada per encapçalar la presidència de l’AREB

 3. Volia dir FORANS i no fornas, ho sento!

 4. Ala que no hi han conflictes de interessos en joc!! Si aquest hinojosa sera deu! A més dels 14000 euros mensuals per l’agencia tributaria, quan mes cobrara??
  Tot de fornas xupant i mamant! Felicitats per creure en la gent formada que tenim al pais.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada