limoges

Superfície

Limoges (Llemotges, en català) se situa en el sud de la zona central de França, a la regió de Limousin (Llemosí). Limoges és un dels punts del Camí de Santiago, a França.

Població
El nombre d’habitants de Limoges està al volant dels 140.000

Clima
El clima de Limoges és del tipus oceànic, amb temperatures mitjanes al l’hivern d’1.5 graus i a l’agost de 14,5. Les màximes a l’hivern estarien a l’entor dels 7-8 graus i de poc més de 23 als mesos de juliol i d’agost.

Comunicacions
Limoges compta amb un aeroport que es troba a tan sols 7 quilòmetres de la ciutat. La companyia Chalair connecta Barcelona amb la ciutat francesa. També hi ha connexió per AVE entre Barcelona i Girona i Limoges.

Cuina
La poma i la patata són dos dels elements bàsics de la gastronomia de la zona. El pastís amb cireres negres, anomenat clafoutis és una de les postres per excel·lència. També els massapans, les magdalenes…

Compres
Limoges és internacionalment coneguda per la seva porcellana d’alta qualitat.

Una visita a Limoges pot començar per l’estació de trens, anomenada la Gare des Benedictins, un edifici imponent, que és un dels símbols de Limoges. Destaca per l’alta torre de 66 metres d’altura coronada amb una cúpula verdosa. La Gare des Benedictins va ser construïda entre els anys 1924 i 1929. Des d’aquest punt s’obre la gran avinguda de la Libération.

Un altre dels elements arquitectònics importants de la ciutat és la Catedral de Sant Esteve, que es va començar a construïr sobre el segle XIII i que no va finalitzar fins al XIX, Es tracta d’un edifici amb gran varietat d’estils des del campanar d’origen romànic fins al gòtic.

Darrere de la Catedrals, hi ha els bonics jardins del Palau del Bisbat, aquest d’estil neoclàssic i actual seu del Museu Municipal.

Al voltant d’aquest mateix espai hi ha la Badia de Santa Maria, de l’edifici originari poc en queda i actualment acull el Museu de la Resistència.

Una de les places més boniques i populars de la ciutat francesa és la Denis Dussoubs, característica pels edificis amb rajola vermella. També ben a prop hi ha una altra plaça molt concorreguda, amb gran quantiat de típics bars i restaurants, la plaça Manigne.

I en aquest entorn del casc antic, trobem l’imponent edifici de l’Ajuntament, una edificació de finals del segle XIX, d’estil neoclàssic, amb una delicada font en els seus cuidats jardins.
Mereix també una visita el Mercat, conegut localment com Les Halles, una construcció de l’estudi de Gustave Eiffel.

La Place Fontaine des Barres és un altre lloc singular i recomanable de visitar. Proper hi ha una altra destacada església, la de Saint Michel des Loins.

I no podem finalitzar una estada en aquesta bonica ciutat francesa sense visitar el Museu Nacional de la Porcellana Adrien Dubouche.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada