liechtensteinSuperfície

Amb una superfície de 160 Km2, Liechtenstein és el quart país més petit d’Europa. A l’oest limita amb Suïssa i a l’est amb Àustria.

Població

Uns 40.000 habitants, aproximadament.

Idioma

La llengua oficial a l’estat de Liechtenstein és l’alemany, tot i que la població parla un dialecte que conté variacions locals.

Capital

La capital de Liechtenstein és Vaduz, tot i que la ciutat més poblada, amb més de 5.000 habitants, és Schaan.

Clima

A l’hivern les temperatures poden baixar fins als 15 graus sota zero; mentre que a l’estiu s’enregistren màximes de 28 graus.

Vegetació

A Liechtenstein destaca la varietat de vegetació, amb extensos boscos on abunden arbres característics dels Alps. Aquests paratges es tan habitats per cabres alpines, llebres, faisans, guineus i d’altres espècies.

Cuina

La situació geogràfica de Liechtenstein fa que la seva gastronomia rebi influències dels seus veïns. Un dels àpats més típics són les salsitxes, i cuinades amb diversos acompanyaments, d’entre els quals la patata sol ser el més habitual.

Estat de l’Europa central, Liechtenstein està situat a la vall del Rin, als Alps. Com a curiositat Liechtenstein és dels pocs països al món que no tan sols no té sortida al mar sinó que els països amb els quals fa frontera tampoc no en tenen. Es tracta del quart país més petit d’Europa, després de Ciutat del Vaticà, Mònaco i San Marino. El principat de Liechtenstein és una monarquia constitucional hereditària i es troba integrat pels comtats de Vaduz -que també n’és la capital- i d’Schellemberg.

Vaduz és una petita ciutat de poc més de 4.000 habitants que està situada a la vora dreta del riu Rin, al peu d’un turó rocallós, on s’aixeca el castell del mateix nom, que és la residència dels prínceps. El castell ja és mencionat en documents de l’any 1322, però va ser destruït en les guerres suaves. V ser reconstruït i restaurat el 1905, reproduint el model del segle XVI. Des d’aquí es gaudeix d’una vista privilegiada no només de Vaduz sinó de gairebé tot el país.

En una estada a Vaduz es pot visitar la galeria d’art, també l’State Art Collection de la capital hi ha una interessant col.lecció de pintura contemporània, on es poden veure obres dels artistes més destacats. Però és especialment destacable el Kunstmuseum Liechtenstein, d’art modern i contemporani. Al museu postal s’exhibeix una valuosa col.lecció filatèl.lica. A Liechtenstein hi ha una important empresa de postals i segells i la venda d’aquests productes proporcionen un tant per cent molt elevat dels ingressos nacionals.

La ciutat de Schaan està situada a pocs quilòmetres al nord de Vaduz. La capella de Santa Maria, un exemple del barroc, i l’església de Sant Laurentius, una de les més antigues de la zona, són algunes de les visites obligades en una ciutat que, com passa amb la resta del país, el més destacable són els paisatges. L’Estat de Liechtenstein representa el destí ideal per a les persones amants de la naturalesa i la tranquil.litat, tant a l’estiu com a l’hivern. Són destacables les pistes d’esquí del país. Tot i amb això, el país és difícilment accessible, ja que no té aeroport i el més proper és el de Zúrich, a Suïssa

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada