El Consell de Ministres ha licitat els treballs de prestació d’assistència tècnica per al reconeixement i avaluació de les condicions d’accessibilitat en els centres d’ensenyament d’Andorra. Aquest projecte té una estimació base de 30.000 euros i un termini d’execució previst de dos mesos. El concurs nacional serà de procediment urgent per tal d’agilitzar al màxim el projecte, mentre que el període per presentar sol·licituds serà fins el 18 de juliol.

El projecte permetrà, en una fase immediatament posterior i com a continuació d’aquesta assistència tècnica, licitar la redacció dels projectes de construcció de les obres necessàries per adaptar els centres d’ensenyament d’Andorra a la normativa d’accessibilitat de persones discapacitades i amb mobilitat reduïda.

L’Executiu vol així garantir el compliment de la normativa que figura a la llei i el reglament d’accessibilitat, que fixa al Govern l’obligació de convertir en accessibles els centres d’ensenyament de més de 50 places. Queden exclosos del treball a realitzar els centres d’ensenyament projectats després de l’entrada en vigor de la llei i el reglament d’accessibilitat (maig de 1995), ja que aquests compleixen els requeriments de les dues normatives esmentades.

Per tal de repartir adequadament el volum de treball licitat, i amb la voluntat d’agilitar l’elaboració de les tasques a adjudicar, el plec de bases distribueix els centres d’ensenyament en dos lots, de tal manera que els concursants hauran de presentar separadament el pressupost d’oferta de cadascun dels dos lots.

El lot A està integrat pels centres d’ensenyament situats a les parròquies de Canillo, Encamp, Ordino i la Massana, mentre que el lot B correspon als centres d’ensenyament situats a les parròquies d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

Les tasques a realitzar són, entre altres, la inspecció i reconeixement dels accessos des de la via pública fins als vestíbuls, així com de totes les àrees i espais destinats als alumnes, les de gestió i les destinades al personal docent, excepte les zones restringides. També es pretén detectar i valorar barreres arquitectòniques existents, les condicions de seguretat d’utilització dels diferents itineraris, etcètera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada