El Govern ha licitat els treballs de col·locació de barreres dinàmiques a la CG6 per protegir enfront la caiguda de blocs rocosos aquesta via a la zona anterior a la Borda de l’Arena, a Sant Julià de Lòria. Aquesta zona presenta un nivell de perillositat alt, havent-se redactat un estudi detallat de vessant a partir del qual se han determinat les proteccions a instal·lar. Els treballs tenen una estimació base de 343.776 euros. El concurs nacional permetrà la presentació d’ofertes fins el pròxim dia 26 d’abril i el termini d’execució previst és de 4 mesos.

La instal·lació de sistemes de protecció a la zona comportarà una disminució important del risc de caigudes de blocs sobre la plataforma de la carretera, ja que el vessant superior a la plataforma de la carretera es troba molt fracturat i amb multitud d’indicadors de caiguda de blocs. Segons constatacions de l’Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres, aquest tram pateix constantment caigudes de blocs que, si bé en la majoria de casos són de mides reduïdes, en algunes ocasions poden ser de dimensions considerables, posant en una situació de risc elevat als vehicles que circulen.

D’altra banda, el Govern ha licitat la campanya de reconeixements geològics-geotècnics a la CG4 a la zona dels Fonanals de Pal, a la parròquia de la Massana. Aquesta zona està afectada per la inestabilitat del vessant sobre el que s’assenta i que provoca el trencament i assentament sistemàtic de la plataforma de la carretera.

La informació recollida a la campanya permetrà redactar el corresponent projecte per solucionar la problemàtica, que s’ha evidenciat particularment complexa. Els treballs consisteixen en l’execució i instrumentació de sondatges i la recollida de mostres i els corresponents assaigs de laboratori. L’estimació base dels treballs és de 56.947 euros. El concurs públic nacional permetrà la recepció d’ofertes fins el 26 d’abril i el termini d’execució previst dels treballs és de 8 setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada