Licitades les obres de condicionament del túnel artificial del dic d’Arinsal

El Govern ha licitat les obres de condicionament del túnel artificial del dic d’Arinsal de la Massana. Aquests treballs tenen un cost estimatiu de 366.245 euros i un termini d’execució previst de 12 setmanes. El concurs permetrà la recepció d’ofertes fins el pròxim dia 5 de maig.

Els treballs projectats consisteixen en la definició d’un conjunt d’actuacions de condicionament integral dels tres túnels artificials del dic d’Arinsal. En aquest sentit es realitzaran treballs de sanejat, neteja, reposició i/o impermeabilització de totes les juntes que presentin símptomes de degradació o alteració.

També s’executarà un sistema de drenatge de recollida i evacuació d’aigües superficial, es col·locarà una capa d’asfalt per protegir les voreres dels túnels artificials, s’anivellarà la llosa de formigó del túnel del riu per evitar la formació de ressalts d’aigua, es realitzaran tasques de pintura, es tractaran els talussos d’una de les boques del túnel artificial número 3 i es reposarà el ferm de la calçada en dues zones específiques en mal estat.

D’altra banda, també es preveuen actuacions en les instal·lacions: comprovació i/o verificació de l’estat actual del circuit elèctric dels túnels viaris, amb l’objectiu de determinar possibles defectes o anomalies i adaptar la infraestructura a la legislatura vigent. Es preveuen també treballs de manteniment preventiu i correctiu dels elements ITS (sistema intel·ligent de transport), així com la substitució de totes les làmpades de les lluminàries existents i el recanvi d’alguna lluminària o element auxiliar en cas que es determini un estat defectuós durant els treballs de comprovació.

Al mateix temps, per millorar la infraestructura, reduir el consum elèctric i unificar la fisonomia dels túnels d’Andorra, es substituiran les lluminàries d’emergència per balises del tipus led, amb codi de colors estàndard pels túnels d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.